ADIYAMAN / MERKEZ - Şehit Taha Uluçay İlkokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilimiz ve okulumuzda çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Hafta boyunca devam eden kutlamalarda köfte etkinliği, yarışmalari halk oyunları ve dans gösterileri yapıldı.Tüm çocuklarımızın bayramını kutlarız.

Mrt

Okulumuzun 3. sınıf öğrencileri  Kütüphaneler Haftası etkinliği kapsamında Adıyaman İl Halk Kütüphanesini ziyaret ettiler.

Okulumuz  öğrencileri "araştırma yaparken farklı kaynaklardan yararlanabilme" becerisini kazanmanın önemini, yerinde gözlem yapmak amacıyla,  kütüphaneye gezi düzenlediler.

Gezide öğrencilerimiz kütüphane kullanım kuralları, kütüphanelerden nasıl ve hangi amaçlarla yararlanılacağı, okuma alışkanlığının hayatımıza kattıkları hakkında bilgiler edindiler.

Görevlilerin rehberliğinde belirledikleri konularda araştırma yapan öğrencilerimiz, aynı zamanda okumanın da keyfine vardılar.

Kütüphaneyi tanımanın  mutluluğu ile gezimiz sona erdi.

Mrt

Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferini ve Şehitlerini Anma Günü düzenlendi. Okulumuzun düzenlediği törende başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanı için çarpışmaktan ve ölmekten çekinmeyen bütün askerlerimizi; şarkılarla, türkülerle, tiyatro gösterileriyle andık. Bu duygu yüklü anma töreninde emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz Halk oyunları minikler geleneksel düzenlemeli il birincisi oldu. Emeği geçen halk oyunları öğretmenlerimizi ve öğrencilerimiz tebrik ederiz.

Mrt

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali Tosun, Okulumuzu ziyaret ederek geleceğimizin temelini oluşturan çocukların sağlıklı bir şekilde büyümesini desteklemek için yapılan fiziksel etkinlik çalışmalarına katıldı.
Bakanlığımızın eğitim kurumlarında yürütmekte olduğu "Okulumda Sağlıklı Besleniyorum" programının "Fiziksel Aktivite" alt başlığı kapsamında ilimizde tüm okul müdürlüklerinde çalışmalar yapılmaktadır. Programın amacı, çocuklarımızın fiziksel, bilişsel ve sosyal büyüme şartlarını geliştirmek ve okul ve kurumlarda çalışan personel ve öğrencilerimizi hareketli yaşama teşvik etmektir. Program ilimizde de tüm hızıyla uygulanmaya devam etmektedir.

Mrt

Sağlıklı yaşamak için spor yapmak ve hareketli bir hayat sürmenin gereği olarak öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle her sabah spor yapıyoruz.

Mrt

Aziz Türk Milleti'nin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı'mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. yıldönümünü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz. İstiklal Marşı, bir milletin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, milli değerlerimizi ve ideallerimizi yansıtan azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. İstiklal Marşı; milli birlik ve beraberliğimizin mutabakat belgesidir. Milli mücadele günlerinin heyecanını içinde taşıyan İstiklal Marşımız, ay yıldızlı al bayrağımız göklerde özgür bir şekilde dalgalandıkça milletimizin ortak sesi, ortak vicdanı olmaya devam edecektir. Aziz milletimizin gönül dünyası, yüce hasletleri, cesaret, kahramanlık ve eşsiz mücadele azmi vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un veciz dizeleriyle tarihe not olarak düşülmüş ve ebedileştirilmiştir.           İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Marşı'nın Şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve İstiklal Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz

Mrt

Ülkemizde her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında Yeşilay Haftası kutlanıyor. Bu kapsamda okulumuz  öğrencileri tüm hafta boyunca, toplumda bağımlılık konusunda bilinç ve farkındalık düzeyini artırmanın önemini belirten yazılar ve şiirler okudular

Mrt

Okulumuz 1/A sınıfı öğrencisi Hüseyin Gazi BAKIR, Adıyaman Valiliği onayı ile sosyal etkinlikler Projesi kapsamında SMA tip1 hastası olan yavrumuzun sağlığına kavuşması için; kumbarasında biriktirdiği bütün harçlığını bağışlamıştır. Bu örnek davranışından dolayı seni ve aileni kutluyorum.
                                                                   Haci Yusuf FIRAT

Mrt

Okulumuz 1. sınıf öğrencileri geleneksel çocuk oyunları ile hem eğlendi hem yarıştı.

Şbt

Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Yardım Merkezi tarafından okulumuz velilerine yönelik ilk Yardım semineri verildi.

Şbt

Vergi Bilincini Geliştirmek için 26 Şubat- 3 Mart tarihleri arası vergi haftası olarak kutlanmaktadır.  Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuzda tören ve sunumlar ile vergi bilinci oluşturuldu.. Defterdalık çalışanları tarafından öğrencilerimizde vergi bilincini geliştirmeye yönelik "Vergi Konulu" sunum çalışması yapılmıştır.

Şbt

Valilik onayı ile okulumuzdan yardım talep eden SMA hastası için topladığımız yardım mektuplarının içinden çıkan mesajlar çok değerliydi.

Şbt

Pano çalışmalarımızda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Şehit Taha Uluçay K1 Konteyner İlkokulu 1-I sınıfı öğrencileri mektup yazımını öğrendikleri derste, Ocak 2024'te Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 12 askerin şehit olmasıyla ilgili komandolara moral vermek amacıyla mektuplar yazarak Adıyaman İl Jandarma Komutanlığına teslim etti.

Mektupların iletildiği Hakkari Şemdinli Güzel Konak Jandarma Karakolu Komutanlığına bağlı komandolar da çektikleri videoda öğrencilere şu ifadelerle karşılık verdi:

"Yazmış olduğunuz mektuplarınızı aldık ve çok mutlu olduk, hepinizin emeğine ve ellerine sağlık. Geleceğimiz size, vatan bize emanet. Ne mutlu Türk'üm diyene."