ADIYAMAN / MERKEZ - Şehit Taha Uluçay İlkokulu

Ara

Hafta boyunca öğrencilerimize Milli Üretim ve Yerli Tüketim Bilincini Aşıladık. Emeği geçen velilerimize Öğretmenlerimize ve Öğrencilerimize Teşekkür Ederiz.

Ara

Tutum, Yatırım ve Yerli Malları Haftası (12-18 Aralık)

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftasının amacı:

•  Tutumun önemini kavratmak.
  •  Küçük yaştan tutumlu olma alışkanlığı kazandırmak.
  •  Yatırımın anlam ve önemini kavratmak.
  •  Tüketim-yatırım ilişkisini açıklamak.
  •  Tüketimde tutumu, tüketimden çok yatırım yapmayı teşfik etmek. Herkesi yatırıma yöneltmek.
  •  Türk mallarını tanıtmak. Yerli malı kullanmanın faydalarını açıklamak. Herkesi yerli malı kullanmaya teşvik ederek yurt ekonomisine katkıda bulunmayı sağlamak.
  •  Sağlıklı, mutlu insanları ile kalkınmış Türkiye yaratmayı görev olarak ilan etmek. Gelecek kuşaklara kalkınmış bir Türkiye bırakmak. Bu güzel yurtta, genç neslin sorumlu ve şerefli yerini almasını sağlamak.

Ara

Şehit Taha Uluçay İlkokulu 4/F sınıfı olarak Trafik Güvenliği dersimizde İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Başkanlığı tarafından öğrencilerimize trafik kurallarının önemi hakkında bilgilendirme yapıldı.

1/C sınıfı Yerli Malı ve Tutum Yatırım Haftası Etkinlikleri

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftasının amacı:

•  Tutumun önemini kavratmak.
  •  Küçük yaştan tutumlu olma alışkanlığı kazandırmak.
  •  Yatırımın anlam ve önemini kavratmak.
  •  Tüketim-yatırım ilişkisini açıklamak.

Ara

3 D sınıfı Dengeli ve düzenli beslenmenin önemi konusunu işlerken öğrencilerimizle kahvaltının önemini kavramak için birlikte kahvaltı etkinliğini uyguladık. Eğlenceli zaman geçirdik.

Ara

Okulumuz 3B sınıfı ve öğretmeni Muhsine Filiz Kocadağ, Hayat Bilgisi dersinde Dengeli ve Sağlıklı Hayat ünitesinin, Yeterli ve Dengeli Beslenme konusunu hazırlanan  kahvaltı etkinliği ile pekiştirdi. Bütün kahvaltılıklarımız velilerimizce evde hazırlandı. Emeği geçen velilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Okulda sınıflar arası mangala turnuvası düzenlendi. Her sınıftan 4 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen turnuvamız devam ediyor. Turnuva sonunda  Birinci olan öğrencilerimiz, il genelinde yapılacak olan mangala turnuvasında okulumuzu temsil edecekler.

Ara

Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında kabul edilen “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” ile çeşitli nedenlerle toplumsal yaşam alanlarında çeşitli engellerle karşı karşıya bırakılan bireylere yönelik farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

Ara

Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarafından 1 Kasım 2023 tarihinde tanıtımı yapılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

"Sözlük Özgürlüktür" sloganıyla Bakanlığımıza bağlı resmî/ özel eğitim kurumlarında öğrenim gören tüm okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik uygulanacak projemizde tüm paydaşlarımızın aktif katılımın bekliyoruz.

Kas

Yeşilay kulübü panosu ve amblem yarışmasında derece alanlar
1. Öğrencimiz 4/b sınıfından Beren Yılmaz
2. öğrencimiz 4/D sınıfından Elif Bade Gül
3. öğrencimiz 4/b dınıfından Merve Hamurcu
Çalışmaları için ilgili öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzun K1 Konteyner Kent 4. sınıf ücretli öğretmeni ve öğrencileri tarafından, Fen Bilimleri dersinde hazırlanan lamba sınıfta kullanıldı.

Kas

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve Şehit Öğretmenlerimizi saygı, minnet ve özlemle anarken, nesilleri ışığıyla aydınlatan tüm öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü kutlarız.

Kas

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Öğretmenler arası masa tenisi turnuvasında okulumuz Müdür Yardımcısı İsmail Türkoğlu ve Sınıf Öğretmenimiz Mehmet Murat Tuzcu takım yarışmasında il birincisi oldu. öğretmenlerimizi tebrik eder, bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlarız.

Kas

Bu topraklarda yeşerttiğin umut sonsuza dek yaşayacak...

Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın mimarı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikal edişinin 85'inci yıldönümünde saygı, minnet ve özlemle anıyoruz. Türk milletinin kurtuluş ve varoluş mücadelesinin en büyük kahramanını, bağımsızlık ateşini yakan ebedi komutan, eşsiz devlet adamı büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK her zаmаn yüreğimiz de yаşаyаcаksın.

Anma töreninde emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Kas

3D Sınıfı Hayat Bilgisi Dersi Konumuz Meslekler Benim Minik Yüreklerim Gelecekte Olmak İstedikleri Mesleklerini Anlattılar.

İnşallah yıllar sonra sevdikleri istedikleri meslekleri yaparken görebiliriz sizleri.